Welkom op de website over de Nationale Sporttest en de bijbehorende Nationale Sportmedaille NOC*NSF. Op deze site vind je alle informatie over deze uitdagende conditietest en de mogelijkheid om je in te schrijven.

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF wordt verleend voor prestaties in de Nationale Sporttest. Deze test bestaat uit een reeks proeven: drie loopnummers, zwemmen, hoog- en verspringen, een werpproef en een zelfverdedigingsproef naar keuze.

 

De Nationale Sporttest en de Nationale Sportmedaille NOC*NSF vinden hun oorsprong in de historische Vaardigheidsproeven met bijbehorende Medaille voor Alzijdige Vaardigheid, die in 1913 door het toenmalige NOC werden ingesteld. In 1988 zijn de Nationale Sporttest en de onderscheiding overgedragen aan de Stichting Sportonderscheidingen.

 

De Nationale Sporttest staat open voor alle geïnteresseerde sporters in acht leeftijdscategorieën, met binnen elke categorie passende eisen voor mannen en vrouwen. De meeste deelnemers zijn militairen. Voor hen is het eenvoudig om de proeven te trainen en af te leggen: de meeste sportinstructeurs van Defensie zijn goed op de hoogte en bevoegd om de proeven af te nemen. Alle overige sporters kunnen de proeven afleggen bij bevoegde officials van de landelijke sportbonden voor de geteste disciplines. 

 

Met enige regelmaat informeren we geïnteresseerde sporters via onze nieuwsbrief. Zie ook de nieuwsbank via de button links op deze pagina. Blijf je graag op de hoogte? Klik dan hier om je aan te melden voor de digitale nieuwsbrief.

 

Let op: je prestatiekaart moet uiterlijk 31 december per post of per e-mail ontvangen zijn.

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.